Terug

Geum (Nagelkruid)

U wordt direct enthousiast door deze kostbaarheden der natuur vanwege haar prachtige uitstraling want als in de zomer de ontelbare bloemen van de geum wekenlang stralen heeft u gegarandeerd een heerlijke gekleurde toef in uw tuin! Ook mooi in de vaas.

Standplaats en verzorging:

De meeste soorten voelen zich prettig in een normale goed doorlatende tuinbodem, deze soort mag niet te vochtig en niet te droog staan. Ze houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het nagelkruid heeft weinig onderhoud nodig. Alleen uitgebloeide stelen en verwelkt blad moet worden verwijderd en teruggesnoeid. Een complete meststof is in het voorjaar en in de volle zomer aan te bevelen. De planten zijn winterhard maar moeten in de eerste jaren worden bedekt met droge bladeren of dennentakken. In een pot geplant moet in elk geval de pot tegen de vorst worden beschermd met bv. een vlies of jute.

Snoeien:

het terugsnoeien in de late zomer heeft het voordeel dat de plant niet uitzaait. Hierdoor blijven de gekweekte soorten uniek want ze hebben geen kans zich te kruisen. Diegene die dat niet erg vindt, kan in de herfst genieten van de mooie, pluizige zaden en de planten dan pas in het voorjaar tot aan de grond snoeien.

Passend daarbij...

omhoog