Terug

Geraniumboompje „Madeira“ verzorgen

Het geraniumboompje „Madeira“ is, zoals de naam het al aangeeft, oorspronkelijk afkomstig van het eiland Madeira. Deze prachtige geranium is net als de geraniumstruik een plantengeslacht uit de ooievaarsbekfamilie (Geraniceae), maar wel een bijzondere.

 

Standplaats

Bij warmere voorjaarstemperaturen kan het boompje al in maart op een beschutte, halfschaduwrijke standplaats buiten worden neergezet. In de late herfst is een ideale standplaats de serre of bij een lichte raam in huis. Vorst overleeft het boompje niet, ook niet met een thermohoes.

 

Verzorging

Omdat het geraniumboompje „Madeira“ een uitstekende groeikracht heeft, heeft het boompje in de pot veel water en meststof nodig. Het is ook mogelijk het boompje in de tuin in te graven (wel in de winter er weer uit halen en binnen neerzetten). De behoefte aan vochtigheid is in de volle grond gelijkmatiger dan in een pot. De volle grond kan de vochtigheid langer vasthouden.

 

De bloeiperiode is van begin maart tot in juli. De bloeikracht wordt verhoogd door het verwijderen van de zaden, maar zelfs die sieren de plant. Bijzonder decoratief zijn ook de bladeren. Als de onderste bladeren geel worden, dan deze verwijderen. De steel geeft de stam dan een interessante structuur.

Trusted Shops Guarantee