Terug

Gazania Suncarpet® correct verzorgen, snoeien en planten

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Gazania Suncarpet® correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel de planten (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de planten verwijderd worden. De planten geven de voorkeur aan een zonnige en warme standplaats met een goed doorlatende, voedselrijke bodem. De plantafstand moet ongeveer 30 cm zijn. De Gazania's kunnen goed worden geplant in schalen, balkonbakken of potten. Het is belangrijk dat de potten drainagegaten hebben, want de gazania houdt niet van waterophoping. Belangrijk: Vul de plantgaten of plantenbakken met verse, losse potgrond van goede kwaliteit of verrijk de grond met zand, humus of compost. Dit is de basis voor een gezonde groei! De planten kunnen snel wortels vormen en aangroeien en u voorkomt ook wateroverlast. Druk het substraat lichtjes aan en geef de planten na het planten eenmaal krachtig water. Pas de hoeveelheid water aan de groei en weersomstandigheden aan. Direct na het planten heeft de plant meestal weinig water nodig, vanaf mei, als het warm wordt, meer.

Hoe wordt de Gazania Suncarpet® verzorgd?

De Gazania Suncarpet® is goed bestand tegen droogte en heeft weinig water nodig. Een gelijkmatige bodemvochtigheid is echter een voordeel voor een voorspoedige groei en weelderige bloei. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door een beetje uitdroogt voordat u weer water geeft. Wateroverlast mag nooit voorkomen. Bemest de gazania één keer per week en verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om ervoor te zorgen dat er steeds nieuwe knoppen en bloemen worden gevormd. De Gazania Suncarpet® is resistent tegen ziekten, hittebestendig en verspreidt geen (levensvatbare) zaden. De plant is winterhard tot -5º C.

Hoe wordt de Gazania Suncarpet® gebruikt?

De gazania Suncarpet® wordt tot 20 cm hoog en 50 cm breed. Met zijn lage, bodembedekkende groei is hij perfect voor perkranden, borders, bloemperken, mediterrane tuinen en potten. Daar zorgt ze de hele zomer lang voor een weelderige bloemenzee. Met de massa's grote, zonnige bloemen kunt u een bijzondere zomerdecoratie creëren waar u trots op kunt zijn. De prachtige bloemen, die in overvloed groeien, vallen nog meer op omdat ze perfect contrasteren met het verzorgde en gezonde blad, dat een opmerkelijke donkergroene kleur heeft. Het blad vormt een dicht tapijt voor de tuinbodem.

Passend daarbij...

Gazania 'Suncarpet®'
Gazania 'Suncarpet®'2 planten
€ 9,60
omhoog
Trusted Shops Guarantee