Terug

Euphorbia correct verzorgen, snoeien en planten

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Euphorbia correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten.  Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Zo overleven de planten ongeschonden de winter! Geef alleen water als de grond droog is.

Hoe wordt de Euphorbia verzorgd?

Euphorbia's staan ​​bekend als onderhoudsvriendelijke en robuuste vaste planten. De zorg voor de Euphorbia is heel eenvoudig. Zij staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond, omdat zij geen stuwvocht verdraagt. Hoewel de plant zowel zon als halfschaduw verdraagt, wordt een standplaats met enkele uren direct zonlicht aanbevolen om de blad- en bloemkleuren volledig tot hun recht te laten komen. De Euphorbia is zowel droogte- als hittetolerant en winterhard. De bijvriendelijke bloemen verschijnen van februari tot april.

De Euphorbia mag pas in het voorjaar worden teruggesnoeid, zodat het blad als winterbescherming kan dienen. Bladhoudende en groenblijvende soorten behoeven daarentegen geen snoei.

Hoe wordt de Euphorbia gebruikt?

De planten zijn sterk, niet ziektegevoelig en maken altijd indruk met kleurrijke bladeren en unieke bloemen. Geen wonder dat ze welkom zijn in vrijwel elk type landschapsarchitectuur over de hele wereld, inclusief rotstuinen en bosranden. Maar ook in potten op het balkon en terras heeft deze bossige, decoratieve bladplant een grote decoratieve waarde.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee