Terug

Eryngium correct verzorgen, snoeien en planten

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt Eryngium correct geplant?

Eryngium bollen kunnen geplant worden in potten of in het tuinperk. Het plantgat moet ongeveer twee keer zo groot en diep zijn als de bol. Maak de grond goed los en meng er zand of grind door als de grond zwaar is. Een drainagelaag van grind of gruis op de bodem van het plantgat of op de bodem van de pot voorkomt wateroverlast. Plaats de bollen zo in de grond dat de wortels naar beneden wijzen. Als de bol al groene scheuten heeft ontwikkeld, moeten deze boven de grond uitsteken. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse potgrond van goede kwaliteit of verrijk de uitgegraven grond met zand. Dit is de basis voor een gezonde groei! De planten kunnen snel wortels vormen en aangroeien en u voorkomt zo ook wateroverlast. Druk het substraat lichtjes aan en geef eenmaal krachtig water.

Eryngium Bourgatii, ook bekend als blauwe- of kruisdistel, geeft de voorkeur aan een zonnige en beschutte standplaats. Hoe zonniger de standplaats, hoe intenser de bloemkleur. De distel is ook ideaal als potplant. In perken en potten moet u een plantafstand van 30 tot 40 cm van andere planten in acht nemen.

Hoe wordt Eryngium verzorgd?

De distel is een gemakkelijk te verzorgen en droogtetolerante vaste plant die alleen water nodig heeft tijdens langere droge perioden in de zomer. Deze niet veeleisende en winterharde vaste plant hoeft alleen in de zomer van het plantjaar bemest te worden. Dit voorziet de planten van voedingsstoffen voor de komende 2 tot 3 jaar. Snoeien in de herfst is niet nodig, zodat u in de winter nog steeds kunt genieten van de prachtige aanblik. Alle afgestorven plantendelen worden dan in het voorjaar teruggesnoeid.

Hoe wordt Eryngium gebruikt?

Eryngium is een zeer opvallende plant. Met zijn unieke uiterlijk verrijkt hij de border, de boerentuin, de rotstuin en potten op het balkon en terras. De ongewone bloemvorm en het zilvergroene, fijn gevederde blad trekken de aandacht. De blauwe distel is ook een perfecte bijenweide. In de winter zorgt deze distel ervoor dat de tuin er niet te kaal uitziet en geeft hij structuur. Eryngium bourgatii is een prachtige snij- en droogbloem, omdat hij zelfs gedroogd zijn kleur en vorm behoudt. Knip hiervoor de scheuten in de knop af voordat de bloemen opengaan. Bind de stelen samen en hang ze ondersteboven te drogen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee