Terug

Engels gras / Armeria correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt het Engels gras / Armeria correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten. Houd een plantafstand van ca. 20 cm aan. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Druk de grond licht aan en geef de planten grondig water. Geef daarna slechts spaarzaam water, de tuinanjer geeft de voorkeur aan droge grond. De planten gedijen het beste in rotstuinen, droge stenen muren en zandgronden.

Plant de winterharde vaste planten op een plaats in de zon.

 

Hoe wordt het Engels gras / Armeria correct verzorgd?

Het Engels gras is eenvoudig te verzorgen. De behoeften aan voedingsstoffen en water is niet hoog. Compostbemesting in het voorjaar zorgt voor een goede kieming. Een tweede bemesting na de eerste bloei bevordert de bloemvorming.

Het opruimen van de dode bloemhoofdjes bevordert de tweede bloei.

In het vroege voorjaar worden de oude bladeren dicht bij de grond afgesneden, zodat de plant weer kan uitlopen. 

 

Hoe wordt het Engels gras / Armeria gebruikt?

De tuinanjer komt op veel kunststreken in Europa voor en wordt daarom ook wel strandkruid genoemd. In de tuin wordt de Armeria gewaardeerd om zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De kussenvormige groei is vooral effectief in rotstuinen en stapelmuurtjes, waar zij levendige kleuraccenten tussen de stenen toevoegt. In perken en borders kan de tuinanjer gebruikt worden als bodembedekker of als borderplant. Haar weelderige bloemkussens en grasachtige bladeren vormen een decoratieve achtergrond voor andere planten en verfraaien visueel de tuin. Bovendien zijn ze eenvoudig te verzorgen en daarom ideaal voor alle beginners en tuinliefhebbers die van hun tuin willen genieten zonder veel werk te investeren.

Het Engels gras draagt ​​bij aan een gezond ecosysteem, omdat de nectar- en stuifmeelrijke bloemenzee op paden, in borders, potten en rotstuinen een belangrijke voedselbron is voor bijen en andere bestuivers.

De bolvormige bloemen van de tuinanjer worden in de bloemsierkunst vaak vers en gedroogd gebruikt voor boeketten, bloemstukken en kransen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee