Terug

Duizendblad - Achillea millefolium

Het mooie, gemakkelijk te verzorgen duizendblad met haar fijn geurende bloemen is ook een waardevolle bijenweide in de tuin en een aantrekkelijke snijbloem voor zomerboeketten.

Standplaats:

Zon tot halfschaduw

Verzorging:

De winterharde, meerjarige planten groeien rechtop en compact op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met voedselrijke, losse grond. Ze is niet gevoelig voor wind. De verzorging en de behoefte aan water van dit duizendblad is gering. Ze overleven ook droge periodes zodra ze goed aangewassen zijn. Verwijder altijd  uitgebloeide bloemen, dit stimuleert de achillea om nieuwe bloemen te vormen. Bemesting wordt aanbevolen bij het planten of bij het ontkiemen in het voorjaar. U kunt het beste biologische tuinmest gebruiken.

Tip:

Duizendblad is ook een mooie en duurzame snijbloem. Gebruik indien mogelijk alleen bloemen voor in de vaas waarvan niet meer dan tweederde van de individuele bloemen open is. Hierdoor gaan de bloemen langer mee op de vaas. Duizendblad is ook goed om te drogen. Gebruik hiervoor alleen volledig uitgebloeide bloemen en hang deze op.

omhoog
Trusted Shops Guarantee