Terug

Daglelies

Daglelies zijn gemakkelijke vaste planten die hun bloemen van het begin tot het eind van de zomer naar de zon uitrekken. De naam daglelie komt ervan dat elke bloem maar één, maximaal anderhalve dag bloeit. Maar omdat de plant heel vele bloemen heeft, is dat geen probleem. U kunt dus per seizoen op een uitgegroeide plant zeker 500 bloemen tellen. Daglelies zijn extreem robuust en makkelijk te onderhouden en geschikt voor elke tuin en standplaats. Ze worden met de tijd steeds mooier en groter.

Standplaats

Daglelies houden van een zonnige standplaats, maar komen ook goed overweg met halfschaduw. Maar let erop, dat hoe meer schaduw de planten hebben des te minder bloemen ontwikkelen zij. Gewone tuinaarde is voldoende, ze gedijen zowel in een kalkachtige alsook in een licht zure bodem. Daglelies in potten kunnen het hele jaar door worden geplant. Afstand al naargelang van de soort 50-80 cm. De planten zo diep erin zetten dat de knol minstens 3-5 cm bedekt is. Goed bewateren.

Verzorging

Daglelies kunnen vele jaren op dezelfde plek staan. Als de bladeren na de bloeitijd niet meer mooi uitzien, kunt u deze 15 cm boven de grond afsnijden.
 

Passend daarbij...

Daglelie Rariteit 'Night Embers'
Daglelie Rariteit 'Night Embers'1 st. wortelgoed
€ 5,29
Daglelie 'Magic Dancer'
Daglelie 'Magic Dancer'2 st. wortelgoed
€ 9,50
Daglelie 'Calico Jack'
Daglelie 'Calico Jack'1 st. wortelgoed
€ 5,29
omhoog