Terug

Bonte collectie vaste planten

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de bonte collectie vaste planten correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel deze indien nodig (als de grond droog lijkt) Voor het planten moet de zwarte kunststof pot om de planten verwijderd worden, dan kunt u de wortelkluiten in de voorbereide plantgaten zetten. Daarbij de wortelkluiten er zo diep inzetten, dat ze volledig in het plantgat staan. Het plantgat met aarde opvullen en licht aanduwen. Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei!

Bij een zeer kleihoudende tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand er doorheen te mengen, zodat de grond doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortels vormen en aangroeien, bovendien vermijdt u daarmee ophopend vocht.

De vaste planten moeten op een afstand van tenminste 30 cm tot maximaal 50 cm uit elkaar staan.

De bonte collectie vaste planten geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of lichte halfschaduw.

 

Hoe wordt de bonte collectie vaste planten correct verzorgd?

Regelmatig vochtig houden, maar pas de hoeveelheid water aan de groei en de weersomstandigheden aan. In maart/april hebben de planten meestal niet zo veel water nodig, vanaf mei, als het warm wordt, meer. Pas op dat de wortelkluit niet uitdroogt en het substraat licht vochtig is. Vier weken na het planten wordt matig meststof toegevoegd, maar zeker niet te veel, omdat de wortels nog volledig ontwikkeld moeten worden. In de winter, bij vorst aan de grond, moet u de planten met dennentakken of bladeren bedekken.

 

Hoe wordt de bonte collectie vaste planten gebruikt?

De vakkundig geselecteerde soorten passen perfect bij elkaar en zorgen voor een prachtig, kleurrijk vaste plantenperk in de tuin. Deze winterharde vaste planten zijn bijzonder winterhard en bloeikrachtig en zijn de hele zomer tot in de herfst een lust voor het oog! Alle vaste planten zijn ook geschikt als snijbloem voor de bloemenvaas.

 

Beplantingsontwerp 

1= Bruidssluier

2= Astilbe (Prachtspiere)

3= Kokardebloem

4= Klokjesbloem

5= Grasanjer

6= Vrouwenmantel

7= Schildpadbloem

8= Margriet

9= Duizendblad

 

Trusted Shops Guarantee