Terug

Blauwe strobloem / Catananche correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de blauwe strobloem / Catananche correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten, die ongeveer 30 cm uit elkaar moeten staan. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De planten overleven dan onbeschadigd de winter! Na het planten de grond licht aandrukken en de vaste planten grondig water geven.

Pas het watergeven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant doorgaans weinig water nodig en vanaf mei, als het warm wordt meer.

De winterharde, meerjarige vaste planten houden van een warme plek in de zon met goed doorlatende, voedselrijke grond.

 

Hoe wordt de blauwe strobloem / Catananche correct verzorgd?

De behoefte aan water is gering tot matig, de planten verdragen geen stuwvocht en het overtollige water moet zelfs in de winter gemakkelijk kunnen wegvloeien. De blauwe strobloem kan, mits de grond goed doorlatend is, prima tegen regen en droge periodes. Geef minder vaak water, maar wel grondig. Dit betekent dat de plantenwortels doordringen in diepere bodemlagen en droge periodes beter kunnen overleven.

In de herfst mag de blauwe strobloem niet worden teruggesnoeid, omdat deze er in de winter mooi uitziet en de afgestorven delen van de plant dienen als winterbescherming. Het snoeien gebeurt pas in februari voordat er nieuwe scheuten verschijnen. In de winter moeten de vaste planten beschermd worden tegen vocht, bijvoorbeeld met bladeren of dennentakken.

 

Hoe wordt de blauwe strobloem / Catananche gebruikt?

Met zijn stervormige, helderblauwe bloemen wordt de blauwe strobloem 'Catananche' een elegante blikvanger in de tuin en rotstuin. Gecombineerd met lelies, madeliefjes, delphiniums en siergrassen ontstaat er een natuurlijk beeld in het vaste plantenperk. De bloemenzee wordt overspoeld door bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Als snijbloem fascineert de vaste plant met zijn duurzame, contrasterende bloemen, die doen denken aan korenbloemen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee