Terug

Australische edelstenen „Dreams of Colours“

Dit is een nog vrijwel onbekende altijdgroene plant, die zowel als kamerplant, potplant of in de tuin kan dienen. Afkomstig is deze plant uit Australië. Ze is niet winterhard; voor de eerste vorst moet ze terug in huis.

 

Verzorging

Bush Gems houden van een lichte en zonnige standplaats. Als kamerplant moet de plant bij een lichte oost- of westraam staan. Een zonnige zuidraam is alleen dan geschikt, als u gedurende de hete zomerdagen `s middags voor een beetje schaduw zorgt. Aan een noordraam bloeien de Bush Gems niet, daar is het te donker. In de zomer matig gieten, zodat de bal steeds vochtig maar in geen geval nat is. Droogte wordt eerder getolereerd dan stuwvocht. Gebruik kalkarm gietwater. Bemest wordt er alleen in het voorjaar en in de zomer, alle 14 dagen. Verpotten kan vroeg in het voorjaar gebeuren. 

 

Snoei

Snoeien is niet nodig. Bruine bladeren het hele jaar door verwijderen om verrotting te vermijden; uitgebloeide bloemen afknippen. De bloemen blijven heel lang staan en zijn ook geschikt als snijbloemen.

 

Overwinteren

Ook in de winter hebben deze planten voldoende licht nodig, tegelijkertijd echter een koele plek. Rond de 10° C is in deze tijd de juiste temperatuur. In de winter slechts zoveel gieten, dat de plant niet volledig uitdroogt.

Auch im Winter brauchen sie ausreichende Helligkeit, gleichzeitig aber einen kühlen Platz. Um die 10° C sind in dieser Zeit die richtigen Temperaturen. Im Winter nur so selten gießen, so dass der Ballen nicht völlig austrocknet.
 

omhoog
Trusted Shops Guarantee