Terug

Verhoogde kweekbak zaadbox S

Met 8 speciaal uitgezochte premium zaadsoorten voor het zelf kweken in verhoogde kweekbakken:  

bataviasla "Mozart", veldsla "Vit", Oost-Indische kers "Jewel mix", paprika "Atris" F1, radijs "Sora", spinazie "Palco" F1, tomaat "Monterrey" F1 en courgette „Green Tiger“ F1

 

Bataviasla Mozart

Grote kroppen vormende, lichtgroene Batavia sla, met rode bladrand en verbeterde resistentie. Regionale specialiteit die het hele jaar door kan worden geteeld.

Zaaien: half februari tot half augustus in de volle grond.

Oogst: begin mei tot eind oktober  

 

Veldsla Vit

Vitale veldsla soort met geaderde, brede, donkergroene en ovale bladeren. De opbrengst is hoger dan bij vergelijkbare soorten. Daarom is Vit, behalve voor het kweken in de volle grond, ook goed geschikt voor het kweken in een kas of onder folie. Vit groeit snel en is vorstbestendig en robuust tegen valse meeldauw.

Zaaien: begin juli tot eind september, oftewel het hele jaar in een beschutte omgeving. Breedwerpig of in rijen met 10-15 cm afstand. Het perk tijdens het kiemen vochtig houden. Oogst van september tot april of het hele jaar door.

 

Oost-Indische Kers Jewel Mix

Talrijke halfgevulde bloemen. Geen klimmende plant – wordt ca. 30 cm hoog. Waardevolle begeleider om gemengd te kweken met andere gewassen. De Oost-Indische kers verdrijft veel ongedierte en ziet er mooi uit tussen de gewassen. Trekt bladluizen aan en leidt ze af van andere gewassen. Ook ideaal om onder fruitbomen te planten. De kleurige bloemen zijn eetbaar, smaken peperig en zijn zeer decoratief op salades of anderszins geschikt als decoratie.

Zaaien: vanaf half april direct in de volle grond. Ook het kweken in potjes is vanaf maart-april mogelijk. Het kiemen duurt bij 15° C ca. 2-3 weken.  

 

Paprika Atris F1

Gourmet-paprika met 19-22 cm lange, dikwandige, zware vruchten, licht gebogen en taps toelopend, vroege rode rijping (van groen naar rood). Vruchten met een zoete smaak. Krachtige planten, vroege vruchtzetting, zeer productief.

Zaaien: eind februari tot half maart bij een bodemtemperatuur van minstens 18°C. In de kas uitplanten half/eind april. Vanaf half mei in de volle grond, maar alleen op warme plaatsen. Plantafstand ca. 50 x 50 cm.

Tip: Het afknippen van de allereerste bloem verhoogt de groeikracht en leidt tot een hogere opbrengst.

 

Radijs Sora

Helderrode radijs voor de volle grond, met halflang loof dat goed gebundeld kan worden. De knol is rond, barst niet snel en is bestand tegen het voos worden. Voor buitenteelt van de lente tot de herfst. Even waardevol voor professionele als hobbytuinders.

Zaaien: vanaf maart tot begin september. Zaaddiepte 1 cm, Rijafstand 15-20 cm, binnen de rij 6-8 cm uit elkaar.

 

Spinazie Palco F1

Snelgroeiend, laat uitlopend, dus lange oogstmogelijkheden. Groot, dik, donkergroen blad. Meeldauwresistent tegen de rassen A, B, C en D. Zeer geschikt om in te vriezen.

Zaaien: vanaf maart tot september. Breedwerpig of in rijen. Rijafstand 20-25 cm en binnen de rij tot ca. 5 cm uit elkaar.

Tip: Als er in de zomer (juni/juli) wordt gezaaid, snel oogsten om het doorschieten te voorkomen.

 

Tomaat Monterrey F1

Smakelijke, zeer vroeg rijpende mini dadeltomaat met stevige vruchten die niet snel openbarsten. Goed houdbaar na de oogst. Hoge opbrengst. Vruchtgewicht ca. 12-16 g, ca 25-30 mm doorsnee. Heel goed resistent tegen het tomatenmozaïkvirus, verwelkingsziekten Fusarium en Verticillium.

Zaaien: In de kas in februari, planten begin april. Voor het zaaien in de volle grond vanaf half maart, planten vanaf half mei. Kiemtemperatuur minstens 24° C. Voorteelt in een minikas of broeibak op de vensterbank is zinvol vanaf februari.

 

Courgette Green Tiger F1

Interessante noviteit met attractieve vruchten. De planten groeien recht en open. Resistent tegen het watermeloenmozaïkvirus 2 en het courgette geel mozaïkvirus. Cilinderachtige vruchten – oogsten bij een lengte van ca. 16-18 cm.

Zaaien: In de kas vanaf half maar, planten vanaf april. In de volle grond vanaf begin mei tot half juni. Per zaaiplek 2-3 korrels. Zodra de planten groeien, wordt van de zaailingen de sterkste plant genomen, anders wordt het te druk en krijgen de planten niet genoeg licht en lucht. De andere twee kunnen worden weggedaan, verplant of cadeau gegeven. Plantafstand 120 x 100 cm. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee