Terug

Italia Zaadbox

De zaadbox Italia weet met 8 verschillende soorten te overtuigen en brengt een stukje Italië in uw huis. De inhoud bevat: aubergine “Elisa” F1, basilicum “genoveser Gustosa”, radicchio “Palla Rossa”, tomaat “ossenhart Cuor di bue”, courgette “Costates Romanesco” bio, tomaat “Ranger” F1, venkel, rucola Eruca sativa.

 

Aubergine „Elisa“ F1

Deze klassieke donkerpaars glanzende aubergine overtuigt met haar hoge opbrengst van tot 350 gram zware vruchten. De ronde-ovale vruchten zijn stevig en een populaire mediterrane groente. Eet de vruchten niet onrijp of rauw!

Zaaien: Gezaaid wordt in mei, het voorkweken in huis kan al vanaf februari en maart worden gedaan. (2 – 3 planten per m²)

Oogst: van juli tot oktober

 

Basilicum „Genoveser Gustosa“

Deze basilicum kan tot 40 cm hoog worden en overtuigt steeds opnieuw met zijn aromatische en pittige smaak. Hij is perfect geschikt voor in salades of bij bijna alle vlees- of eenpansgerechten. Het heeft ook een digestieve werking.

Zaaien: In de volle grond kan vanaf half mei gezaaid worden.

Oogst tip: Oogst de basilicum in de ochtend. Dan hebben ze het intensiefste aroma. Oogst niet alleen de blaadjes, maar ook de takjes, dan kunnen ze weer aangroeien.

 

Radicchio „Palla Rossa“

De goed gesloten en stevige koppen van deze sla leveren wijnrode bladeren met witte nerven, die een fijne, ietwat bittere smaak hebben. Deze lekkere sla verdraagt bovendien lichte nachtvorst.

Zaaien: Gezaaid wordt van juni tot juli

Oogst: Tussen juli en oktober kan geoogst worden.

 

Tomaat „ossenhart Cuor di bue“

Met deze tomatensoort kunt u zelf tomaten oogsten en genieten van de bijna pitloze vruchten. Zijn naam heeft de ossenhart tomaat te danken aan de vorm. Hij is bovendien erg vlezig.  

Zaaien: Gezaaid wordt van mei tot juni.

Oogst: De tomaat mag tussen juni en september geoogst worden.

 

Courgette „Costates Romanesco“ Bio

Deze courgette is afkomstig uit Italië en is niet alleen een lust voor het oog door zijn licht verhoogde gele strepen, het streelt ook de tong met zijn goede smaak.

Zaaien: Er kan worden gezaaid van begin mei tot eind juni.

Oogst: De vruchten kunnen worden geoogst zodra ze een lengte van ca. 15 cm hebben en ca. 200 gram wegen. Dan zijn ze perfect geschikt voor de keuken. Dat is ongeveer na 2 maanden. De vruchten mogen niet te groot worden, omdat ze dan het aroma kunnen verliezen.

 

Tomaat „Ranger F1“

Met deze aromatische langwerpige tomaat kunt u uw salades verfijnen en daarbij genieten van ca. 85 gram zware en tot 40 mm grote vruchten van de sla tomaat “Ranger F1”. Ze groeit tot 120 cm hoog en heeft een goede opbrengst. Het kweken in de pot gaat ook uitstekend. Ziektes maken de tomaat niets uit: Fusarium, Verticillium (schimmelziekte) en nematoden (rondwormen).

Zaaien: Het zaaien in de volle grond kan vanaf half mei worden gedaan, zodra de thermometer minstens 24° C aangeeft. 

Oogst: Oogsten is zonder problemen van juli tot september mogelijk.

 

Venkel

Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit het middellandse zeegebied. Dankzij zijn heerlijke zoete smaak is hij bijna perfect geschikt bij visgerechten of verfijnt de salade. Hij is veelzijdig te gebruiken en kan zowel rauw als gegaard als bijlage worden geserveerd. Slechts de harde stronk van de venkel moet eruit gehaald worden.

Zaaien: De venkel kan vanaf half april tot eind juni gezaaid worden.

Oogst: U kunt het kruid van de venkel oogsten van mei tot november. De zaden van de venkel kunnen tussen september en oktober worden geoogst.

 

Rucola

Rucola wordt in de verse keuken graag gebruikt vanwege zijn markante smaak. Hij is ook ietwat pittig en geeft in het tuinperk de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.  

Zaaien: De rucola kan van april tot september gezaaid worden.

Oogst: Rucola kan van mei tot oktober geoogst worden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee