Terug

Zomerse Frisheid Zaadbox

De zaadbox Zomerse Frisheid bevat in totaal 7 lekkere soorten, die ideaal geschikt zijn om zelf te kweken. De inhoud bestaat uit 7 speciaal gekozen premium zaadsoorten om zelf te kweken: suikermeloen “Century” F1 (Charentais), meloen ananas, goudbes (Physalis pruinosa), witte aardbei “Yellow Cream”, rabarber “Victoria”, watermeloen “Ingrid” F1, munt.

 

Suikermeloen „Century“ F1 (Charentais)

Deze heerlijke zoete suikermeloen overtuigt met haar aromatische smaak. Dat de vrucht rijp is kunt u aan de geur herkennen. Zodra de meloen een aangename zoete geur heeft, is ze rijp. Het steeltje moet ook zacht zijn en alleen meegeven als er weinig druk wordt uitgeoefend.

Zaaien: Tussen januari en april kan gezaaid worden.

Oogst: De meloen kan tussen augustus en september geoogst worden.

 

Meloen Ananas

De ananas meloen overtuigt met haar goede, aangename geur. Ook op het bord ziet deze lekkernij er goed uit. Onder de schil met het netpatroon zit het gele vruchtvlees, dat van nature suiker bevat en daarom bijzonder zoet smaakt.

Zaaien: Gezaaid wordt tussen april en juni.

Oogst: De oogsttijd is van juli tot september.

 

Goudbes (Physalis pruinosa)

De goudbes wordt onder andere ook Kaapse kruisbes genoemd. Ze verrukt met veel vitaminen en heeft een lekkere zoetzure smaak.

Zaaien: vanaf half februari tot eind maart wordt de goudbes gezaaid.  

Oogst: De oogsttijd duurt voort tot in oktober.

 

Witte aardbei „Yellow Cream“

Witte aardbeien zijn in elk geval blikvangers en smakelijk ook erg overtuigend.  

Zaaien: vanaf eind februari tot begin maart

Oogst: Tussen juni en november kan geoogst worden.

 

Rabarber „Victoria“

Rabarber nooit rauw eten!  Deze rabarber heeft behalve een rode stengel ook een unieke milde, licht zure smaak. Het lekkere vruchtvlees bevat bovendien veel vitamines.  

Zaaien: van september tot oktober.

Oogst: van april tot juni.

Tip: Pas na het derde jaar na het zaaien kan geoogst worden. Let er op, de bladstelen bij de oogst niet af te knippen, maar eraf te draaien. Oogst ook niet direct alles van de plant af, omdat ze anders niet voldoende energie heeft om te herstellen. Rabarber steeds goed bemesten.

 

Watermeloen „Ingrid“ F1

Het vruchtvlees van deze lekkere watermeloen smaakt bijzonder aromatisch en is heel sappig. Ze wordt tot 2,5 kilo zwaar en wacht erop dat de hele familie er in de hete zomer van smult.

Zaaien: Al vanaf april kan gezaaid worden.

Oogst: Afhankelijk van de regio vanaf eind juli of in augustus.

 

Munt

Munt ruikt lekker fris en heeft behalve een unieke lekkere smaak ook geneeskrachtige eigenschappen. Echter mensen met een lever- of galbeperking of ontstoken slijmvliezen moeten afzien van een gebruik van deze plant. Bij munt moet u er ook op letten dat u slechts één muntsoort per perk plant om ongewenste kruisingen van de plant te voorkomen. U moet ook het perk of de muntsoort na ongeveer 2-3 jaar vervangen.

Zaaien: van maart tot mei

Oogst: van april tot oktober.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee