Terug

Tomaten Zaadbox

De Tomaten Zaadbox van Dillmann bevat 7 lekkere tomatensoorten. Deze zijn ideaal voor het kweken van uw eigen tomaten op het balkon of terras.

De inhoud bevat: De vleestomaat „Country Taste F1“ gewone tomaat „Hildares F1“, zwarte tomaat “Indigo Rose”, dadeltomaat “Monterrey F1”, sla tomaat “Ranger F1”, wilde tomaat “Rote Murmel” en de “holle” tomaat “Striped Cavern”

 

Vleestomaat „Country Taste F1“

Deze vleestomaat groeit tot 180 cm hoog en draagt tot 250 gram zware vruchten

Zaaien: Het zaaien vindt plaats tussen februari en april op een zonnige plaats. De zaden moeten slechts lichtjes bedekt zijn.

Oogst: Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de oogst al in de zomer beginnen en tot in de herfst voortduren.

 

Gewone tomaat „Hildares F1“

Deze lichte vrucht wordt gekenmerkt door een goede oogst. Ze heeft weliswaar niet de bekende “groene kraag” maar de ca. 80 gram zware vruchten, worden gekenmerkt door een vroege en krachtige groei.

Zaaien: Het zaaien in de volle grond kan vanaf half mei worden gedaan

Oogst: De oogst is dan van juli tot augustus

 

Zwarte tomaat „Indigo Rose“

Met deze unieke zwarte tomaat „Indigo Rose“ ervaart u een pittig-fruitige tomatensmaak. De ca. 5 cm grote vruchten zijn ook geschikt voor directe consumptie, bv. als tussendoortje. De blauwe donkerpaarse – zwarte kleur is alleen aan de buitenkant van de tomaat. Het plantenpigment dat hiervoor verantwoordelijk is, wordt ook als zeer heilzaam voor de gezondheid beschouwd. Binnenin is de tomaat normaal rood

Zaaien: Optimaal is het zaaien van februari tot april

Oogst: De oogst loopt van juni tot oktober.

 

Dadeltomaat „Monterrey F1“

Deze uiterst smaakvolle en bovendien vroeg rijpende mini dadeltomaat bekoort door zijn niet snel openbarstende vruchten, die ca. 12-16 gram wegen en een doorsnee tot ca. 30 mm bereiken. Ook kenners zijn overtuigd van de lange houdbaarheid van deze tomaat met een zeer hoge opbrengst.

Zaaien: Het zaaien in de volle grond kan vanaf half mei worden gedaan, zodra een temperatuur van minstens 24° C is bereikt.  

Tip: De dadeltomaat is ook resistent tegen: tomatenmozaïekvirus, verwelkingsziekte Fusarium en verwelkingsziekte Verticillium.

 

Sla tomaat „Ranger F1“

Met deze aromatische langwerpige tomaat kunt u uw salades verfijnen en daarbij genieten van ca. 85 gram zware en tot 40 mm grote vruchten van de sla tomaat “Ranger F1”. Ze groeit tot 120 cm hoog en heeft een hoge opbrengst. Het kweken in de pot gaat ook uitstekend. Ziektes maken de tomaat niets uit: Fusarium, Verticillium (schimmelziekte) en nematoden (rondwormen).

Zaaien: Het zaaien in de volle grond kan vanaf half mei worden gedaan, zodra de thermometer minstens 24° C aangeeft. 

Oogst: Oogsten is zonder problemen van juli tot september mogelijk.

 

Wilde tomaat „Rote Murmel“

De rozerode wilde tomaat biedt heerlijke zachte vruchten met een aangename zoete smaak. Met een vruchtgewicht van slechts 2 gram nodig ze uit om van te smullen. Let wel op voldoende plaats voor de planten. Ideaal is een afstand van ca. 80x80 cm.

Zaaien: Vanaf half februari kan met het zaaien worden begonnen.

Oogst: De oogst volgt vanaf half juli tot augustus.

 

Holle tomaat „Striped Cavern“

De bijna holle en nogal blokachtige vruchten van de holle tomaat „Striped Caravan“ zijn helder rood.  Toch wegen de heerlijke vruchten tot 115 gram en zijn ze perfect om te vullen met lekkernijen. De hoogproductieve plant moet idealiter overdekt gekweekt worden.

Zaaien: Vanaf half februari kan met het zaaien worden begonnen.

Ernte: De oogstperiode begint vanaf juli.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee