Terug

Groene Smoothies Zaadbox

Met de groene smoothies zaadbox kunt u de beroemde groene smoothies zelf mixen. Het is nooit te laat een nieuw en gezond leven te beginnen. Het beste lukt dit met de 8 gezonde zaadsoorten uit de zaadbox. Hierin bevinden zich: bladmosterd “Frizzy Joe”, Tatsoi Tama Broccoli “Marathon”, Veldsla Vit, Peterselie “Gigante d’Italia”, Rucola “Eruca sativa”, Spinazie “Palco” en een winterpostelein.

 

Bladmosterd „Frizzy Joe“

Deze snelgroeiende Asia bladmosterd soort kiemt al na 3-5 dagen. Oogsten is al na 4 weken mogelijk.

Zaaien: Van februari tot september kan de bladmosterd gezaaid worden.

Oogst: Vanaf april tot oktober kan geoogst worden.

 

Tatsoi Tama

Ook de tatsoi tama behoort tot de snelgroeiende Asia soorten en zodoende ook al na ongeveer 4 weken rijp om te oogsten. De Tatsoi lijkt op paksoi: deze variant heeft ronde en dikke blaadjes die knapperig zijn.

Zaaien: Van mei tot in augustus kan gezaaid worden.

Oogst: Van juni tot oktober kan geoogst worden.

 

Broccoli „Marathon“

Deze broccoli levert grote koppen en geeft in de zomer en herfst een goede oogst. De grote en zware koppen zijn opvallend lang houdbaar na de oogst en bieden behalve hun fijne smaak ook rijkelijk vitamine A en C.

Zaaien: Van april tot juni kan gezaaid worden

Oogst: Van juli tot oktober kan geoogst worden.

 

Veldsla Vit

De veldsla Vit zorgt voor een goede oogst, is robuust en een snelgroeiende veldsla soort. Deze veldsla is bovendien goed vorstbestendig en daarom geschikt om te overwinteren.  

Zaaien: Het tijdstip om te zaaien loopt van eind juli tot begin oktober.

Oogst: Van september tot maart kan geoogst worden.

 

Peterselie „Gigante d'Italia“

Deze peterselie is heerlijk voor de liefhebbers van de kruidenkeuken en steeds bijzonder omdat ze veel krachtiger groeit dan andere peterselie soorten. De peterselie kan tot 40 cm hoog worden en levert een goede oogst.

Zaaien: Vanaf maart tot begin juli kan het zaad verspreid worden.  

Oogst: Vanaf juni tot november kan geoogst worden.

 

Rucola „Eruca sativa“

Deze rucola is meerjarig en een snelgroeiende plant, waarvan de bladeren niet alleen nogal groot zijn maar ook overtuigen met hun nootachtige smaak.

Zaaien: Vanaf maart tot in september kan gezaaid worden.

Oogst: Vanaf mei tot november kan geoogst worden.  

 

Spinazie „Palco“

Ook deze spinazie is een snelgroeiende soort, die met haar dikke, donkergroene bladeren voor een hoge opbrengst zorgt. De oogst kan zonder problemen ingevroren worden. Wel belangrijk is het erop te letten dat de spinazie in de zomer niet uitdroogt.

Zaaien: Het zaad kan twee keer in het jaar verdeeld worden. De eerste keer van maart tot mei en nogmaals van augustus tot oktober.

Oogst: Afhankelijk van het tijdstip waarop gezaaid wordt, kan tussen mei en juni of september tot december geoogst worden.

 

Winterpostelein

Winterpostelein ook wel Amerikaanse spinazie genoemd, is een winterharde sla, die ook vaker afgesneden kan worden. Het is belangrijk te weten dat oudere bladeren voor het eten worden gekookt, net als spinazie.

Zaaien: Gezaaid wordt tussen augustus en september. (Let er wel op, winterpostelein niet te diep te zaaien. Het beste is het, het zaad in de grond te duwen).

Oogst: Vanaf oktober tot in februari kan geoogst worden. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee