Terug

Herfst Special Zaadbox

De natuurlijke herfst zaadbox biedt 8 premium zaadvariëteiten die tussen juli en september kunnen worden gezaaid. Bevat zaden van hoge kwaliteit: Asia Greens „Bloody Mary“, Veldsla „Vit“, Tuinkers „Cresso“, Andijvie „Escariol“, Radijs „Sora“, Spinazie „Matador“, Winterpostelein en een goudsbloemen/calendula mix.

 

Asia Greens „Bloody Mary“

Zelfs bij weinig licht geeft Asia greens "Bloody Mary" zeer kleurrijk blad met een nog groene stengel en groeit zeer snel. Er kan dus al na 4 weken worden geoogst.

 

Veldsla Vit

Vitale veldsla soort met geaderde, brede, donkergroene en ovale bladeren. De opbrengst is hoger dan bij vergelijkbare soorten. Daarom is Vit, behalve voor het kweken in de volle grond ook goed geschikt voor het kweken in een kas of onder folie. Vit groeit snel en is vorstbestendig en robuust tegen valse meeldauw.

Zaaien: begin juli tot eind september, oftewel het hele jaar in een beschutte omgeving. Breedwerpig of in rijen met 10-15 cm afstand. Het perk tijdens het kiemen vochtig houden. Oogst van september tot april of het hele jaar door.

 

Tuinkers „Cresso“

Ook geschikt voor het kweken buiten in de volle grond. „Cresso“ kiemt snel en gelijkmatig.

Zaaien: Het zaaien in bakken en potten moet tussen de herfst en de winter gebeuren. In de lente is het tijd om buiten te zaaien. Voor het kweken in de volle grond wordt tussen het voorjaar en de zomer gezaaid, waarbij rekening wordt gehouden met een rijafstand van 15 cm.  2 - 3 weken na het zaaien kan geoogst worden.

 

Andijvie „Escariol“

De andijvie „Escariol“ kan zowel in de volle grond als ook in een kas gezaaid worden. De standplaats moet in elk geval een vochtige grond en veel zon bieden. Het zaad mag maar lichtjes met aarde bedekt worden. De rijafstand bedraagt ca. 30 cm.

Zaaien: van half juni tot augustus kan gezaaid worden. Oogsten steeds voor de eerste vorst.

 

Radijs Sora

Helderrode radijs die rond is, niet snel openbarst en bestand is tegen het voos worden. Even waardevol voor hobby- als ook voor professionele tuinders.

Zaaien: vanaf maart tot begin september. Zaaddiepte 1 cm, Rijafstand 15-20 cm, binnen de rij 6-8 cm uit elkaar.

 

Spinazie „Matador“

De spinazie „Matador“ overtuigt omdat deze lang geoogst kan worden. De grote, dikke en donkergroene bladeren zijn resistent tegen de meeldauwrassen A, B, C en D. De spinazie “Matador” is ook geschikt om in te vriezen. Bij het zaaien in de zomer (juni/juli) moet, vanwege het gevaar van doorschieten, snel geoogst worden. 

Zaaien: Vanaf maart tot september wordt breedwerpig gezaaid. De rijafstand bedraagt 20-25 cm.

 

Goudsbloemen mix

De oranjekleurige bloemen van de goudsbloemen/Calendula schitteren van juni tot oktober in hun mooiste pracht en groeien tot 60 cm hoog. Ze zijn bovendien bijvriendelijk en kunnen als snijbloem en als geneeskrachtige plant gebruikt worden.

Zaaien: Vanaf begin februari tot eind augustus wordt direct in de volle grond gezaaid.

 

Winterpostelein

De winterpostelein is perfect als slagroente voor de winteroogst. Winterpostelein wordt geteeld in een onverwarmde kas, in bakken of in de volle grond. De winterpostelein groeit opnieuw na het snoeien.

Zaaien: Gezaaid wordt vanaf half september tot maart, het zaad kiemt bij een temperatuur onder 12° C. De rijafstand bedraagt 5 – 15 cm.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee