Terug

Schildersrozen®

Planttijd

De beste tijd om te planten is in de herfst, van half oktober tot eind november, wanneer de bodem nog de warmte van de zomer heeft en de rozen nog kunnen wortelen. Ook van maart tot half mei is een goede tijd om te planten. Het beste is het als de grond al een beetje opgewarmd is, deze zal in ieder geval niet meer bevroren of te nat zijn!

 

Standplaats

Rozen houden van de zon! Ze hebben de ruimte nodig, het liefst in het volle licht. Zonnige en warme plekjes bevorderen een rijke bloei, de intensiteit van de kleur en de geur. Rozen gedijen in bijna alle grondsoorten als deze goed losgemaakt is en de benodigde voedingsstoffen bevat.

 

Pflanten/ verzorging

1.Voor het planten goed water geven:U kunt de rozen het beste een paar uur (2-4) in zijn geheel in het water leggen, in het voorjaar het liefst nog veel langer (zo’n 12 uur).

2. Snoeien voor het planten:scheuten tot op zo’n 20 cm lengte afknippen; bij planten in het voorjaar nog iets meer  (ca. 15 cm). De uiteinde van de wortels een stukje afknippen tot het binnenste mooi wit is. Al te lange wortels ook wat inkorten.

3. Planten van de rozen:Een ruim plantgat graven, grond loswerken. De wortels moeten goed verspreid in de grond zitten. Het is belangrijk dat het oculatiepunt (de verdikking waaruit de takken ontspringen) ongeveer 5 cm onder de grond komt. Vul het plantgat op, goed aandrukken en ruim water geven!. Nadat het water wat ingedaald is losse aarde of turf-aarde mengsel toevoegen zodat er een heuveltje ontstaat en alleen de topscheuten nog zichtbaar zijn; ook bij planten in het voorjaar. De plantafstand moet ongeveer 60 cm zijn.

Wanneer de kans op vorst echt minimaal is (zo half mei), dan het heuveltje aarde weer verspreiden. De rozenstruik moet tot op ong. 15 cm gesnoeid worden. Zwakke scheuten en oude takken verwijderen. In de zomer bloeien de struiken rijker als u de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderd voordat er rozenbottels ontstaan. De plant ontwikkelt dan sneller nieuwe bloemen.

 

Bemesting

Voor en tijdens het planten wordt er niet bemest. De eerste keer bemesten vindt pas plaats nadat het heuveltje in het voorjaar verwijderd is 50-100 g/m2 met een gemengde organische meststof. Vanaf midden juli niet meer bemesten zodat de plant goed op het overwinteren is voorbereid. 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee