Terug

Lilly Rose® 'Wonder5'

De veelzijdige roos voor het balkon, terras en de tuin! LillyRose™ is een compact groeiende kleine struikroos, waaraan vanaf juni een grote hoeveelheid tere rozegekleurde bloemen ontstaan en vervolgens in de zomer tot in de herfst prachtig bloeit. Ze toont zich betrouwbaar en robuust tegenover de typische rozenziektes zoals de echte meeldauw, roest of sterroetdauw. De gevulde miniroos ontwikkelt geen zaad en heeft daarom ook geen sierfruit in de vorm van hagebottels. In plaats daarvan bloeit de LillyRose 'WONDER 5' onvermoeibaar tot aan de eerste vorst. LillyRose 'WONDER 5' kan heel goed met andere perk- en balkonplanten worden gecombineerd. Gebruik niet te sterk groeiende partnerplanten, zodat deze de charmant groeiende roos niet begroeien.

Standplaats

LillyRose 'WONDER 5' is zeer flexibel wat de standplaats betreft. De bodem moet diepgrondig zijn en goed waterdoorlatend. Bovendien heeft de LillyRose 'WONDER 5' een standplaats nodig die vooral licht en zonnig is. Directe middagzon is niet noodzakelijk. Ideaal is een voedingsrijke, licht kalkhoudende bodem met een zandige en leemhoudende structuur.

Gieten

Na het planten is het belangrijk de roos regelmatig te gieten. Later verzorgt de plant zichzelf en hoeft alleen tijdens langere droogteperiodes te worden gegoten.

Bemesten

LillyRose 'WONDER 5' gedijt heel goed op een voedingsrijke bodem. Het bemesten volgt het beste organisch, bv. met hoornspaanders. Deze kunnen direct bij het planten worden meegegeven (100 g/m²). Bemest wordt in het voorjaar als de plant uitloopt. In de herfst is bemesten niet meer noodzakelijk zodat de plant zich kan harden en goed voorbereid de winter in gaat.

Snoeien

LillyRose 'WONDER 5' loopt ook uit als er niet gesnoeid wordt. Het is voldoende in het voorjaar de oudere takken te verwijderen. Ook een diepere verjongingssnoeibeurt wordt goed verdragen, is echter niet elk jaar nodig omdat de LillyRose met een hoogte van 20x35 cm al heel compact groeit. Alle snoeibeurten zouden in het voorjaar moeten worden uitgevoerd. In de zomer kan de roos eventueel licht in vorm worden gesnoeid of de uitgebloeide roosjes worden verwijderd.

Winterbescherming

LillyRose 'WONDER 5' is in de volle grond geplant tot -20°C winterhard. Een winterbescherming is mogelijk door de wortels van de roos met dennentakken te bedekken. Bij de overwintering in een pot (tot -12°C) is het noodzakelijk erop te letten dat de roos niet uitdroogt en de pot niet kan bevriezen.

omhoog
Trusted Shops Guarantee