GRATIS verzending vanaf € 49,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

GRATIS verzending vanaf € 39,- bestelwaarde*! NAAR DE KORTINGSCODE

Terug

Winterharde Banaan correct planten en verzorgen

Inhoud

Hoe wordt de winterharde banaan correct geplant?

Haal de bananenplant (Musa Basjoo) uit de transportverpakking en dompel de plant. Voor het planten moet de zwarte kunststofpot verwijderd worden.

Plant de banaan in het tuinperk of in een pot. Een pot moet aan de bovenste rand ca. 50 cm breed zijn. De plant heeft voldoende potgrond nodig om droogte in de zomer te vermijden.

Belangrijk: vul het plantgat met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de planten komen te staan, doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Giet de planten na het planten doordringend met water. Laat de planten, voordat opnieuw gegoten wordt,  licht opdrogen, maar niet droog laten staan.

Pas de hoeveelheid water aan de weersomstandigheden aan. In maart/april heeft de plant normaal gesproken minder water nodig. Vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

Hoe wordt de winterharde banaan verzorgd?

Ze houdt van een zonnige, windbeschutte standplaats. U kunt de banaan oftwel in een grote pot of direct in het tuinperk planten. In de zomer is regelmatig, alle 2 weken, een vloeibare meststof nodig. Dit bevordert de groei. Belangrijk is het de plant steeds gelijkmatig vochtig te houden.

 

Overwinteren

In de winter sterft het bovenste gedeelte van de plant volledig af, als deze in het tuinperk staat – dit is heel normaal. Bedek de wortels van de plant met droge bladeren of dennentakken om de plant goed tegen de vorst te beschermen. In de lente (vanaf maart) wordt de afdekking weer verwijderd, dan loopt de banaan, afhankelijk van de weergesteldheid, vanaf eind april/begin mei opnieuw uit. Dit kan in een koud voorjaar ook langer duren, maar ze komt gegarandeerd! De plant wordt ieder jaar krachtiger.

Het is ook mogelijk de plant in een serre of in huis op een lichte standplaats te overwinteren, dan behoudt ze haar bladeren.

Hoe kan de winterharde banaan gebruikt worden?

In tegenstelling tot de normaal gesproken alleen in warme, tropische landen groeiende bananenplant is deze nieuwe bananensoort, ook vezelbanaan genoemd, absoluut winterhard tot ca. -10° C! Daarom kunt u deze rariteit in de winter ook in de tuin laten – daar loopt ze ieder jaar opnieuw weer uit, zelfs tot een hoogte van 2-3,5 meter. De winterharde banaan is een hele decoratieve blikvanger in de tuin en in een kuip. De grote bladeren van deze plant zorgen dan in de kuip of in de tuin ook voor een tropische sfeer. 

omhoog
Trusted Shops Guarantee