Terug

Golden Lotus (Musella lasiocarpa)

De golden Lotus is een bijzondere dwergbanaan en is zowel geschikt voor de tuin als in huis. Deze buitengewone soort is afkomstig uit de bossen in de bergen van Tibet. Daar groeit de banaan in haar natuurlijke levensruimte. De winters zijn daar bijzonder koud en nogal droog.

 

Standplaats en Verzorging

Golden Lotus houdt van een zonnige, lichte standplaats en een doorlaatbare bodem (geen ophopend water). Het is normaal dat de groene bananenbladeren af en toe bruin worden en afsterven. Daarvoor ontstaan dan regelmatig nieuwe bladeren.

U kunt deze waardevolle plant zowel in de volle grond op een beschutte plaats, maar ook in een grote kuip planten. Gedurende de bloeiperiode heeft de golden Lotus maar weinig water een geen meststof nodig. Verder in de zomer 1x per week met vloeibare meststof verzorgen.

 

Overwinteren

Als de banaan in de kuip staat moet deze in de winter vorstvrij in de serre of in huis op een lichte plaats staan. In de tuin moet ze voldoende tegen de vorst worden beschermd. Leg in de buurt van de bodem om de stam een luchtige, grote berg stro of bladeren om de wortels te beschermen. Na de vorstperiode kan de bescherming weer worden verwijderd.
 

omhoog
Trusted Shops Guarantee