Terug

Esdoorn (Acer)

De Japanse esdoorn is erg populair doordat het een klein schilderachtig boompje is, die zich in de herfst van zijn mooiste kant laat zien. Maar ook in het voorjaar en in de zomer heeft de boom prachtig gekleurd blad. Bijzonder kenmerk van de esdoorn is het vijfvingerig blad.

 

Standplaats

De struiken geven de voorkeur aan een zonnig of halfschaduwrijke standplaats. Ze doen het erg goed  bij, of op het terras, aan de rand van een vijver of in een rotstuin. Ze zijn ook geschikt om in een kuip of grote pot te planten.

 

Bodem

De Japanse esdoorn groeit het beste op een vochtige, doorlaatbare, zanderige leemgrond. De planten gedijen echter ook in de meeste andere bodemsoorten wanneer die wat verbeterd worden met zand of turf.

 

Verzorging

Bij periodes van droogte moet de plant, die breed wortelt, regelmatig water krijgen. Bij veel zonneschijn krijgen de jonge struiken snel scheurtjes in de bast dus de jonge planten kunnen beter wat meer in de schaduw staan.

 

Snoeien

Snoeien is niet vereist. Alleen in de zomer eventueel enkele twijgen ter correctie afknippen, dat is meestal onnodig omdat de natuurlijkegroei het mooiste is.

 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee