Terug

Woestijnroos

De woestijnroos stamt uit Oost-Afrika en voelt zich het beste thuis in gebieden met natte zomers en droge winters. Omdat de woestijnroos van oorsprong aan droge lucht gewend is, gedijt deze plant in de winter prima in de warme kamer. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken, wanneer de plant op een koelere plaats staat en in de wintermaanden zijn bladeren verliest. In het voorjaar loopt de plant dan weer uit en ontwikkelt mooie sterke roserode bloemen. Na een korte rustperiode in de herfst, bloeit de plant vaak nog een tweede keer.


Standplaats

De woestijnroos houdt van zon. Hoe zonniger en lichter de plant staat, des te sneller ontaan er prachtige bloemen. Zelfs in de winter kunnen ze in de woonkamer worden achtergelaten en groeien (langzaam) gestaag verder. Wanneer u de natuurlijke levenscyclus wilt ondersteunen, moet u de woestijnroos een winteronderdak geven van 12-15 graden. Dan neemt de plant zich een rustpauze en laat zijn bladeren vallen. Tijdens deze pause moet u de plant weinig water geven. De woestijnroos moet van tijd tot tijd worden gedraaid, omdat de plant de neiging heeft naar het licht toe te groeien.Verzorging

De woestijnroos is niet veeleisend. Van de lente tot de herfst moet u de plant regelmatig water geven. Om “natte voetjes” te voorkomen kunt u met met uw vinger controleren of de aarde enigszins droog is. De plant prefereert een goed doorlaatbare aarde met een mengsel van zand of gruis. De woestijnroos heeft van maart tot oktober regelmatig meststof nodig. Wij adviseren om speciale kaktus meststof te gebruiken. De beste tijd om de plant om te potten is in de zomer na de eerste bloeitijd. Als u de Adenium obesum zelf wilt kweken, kunt u de zaden van de woestijnroos het hele jaar door in huis zaaien en opkweken.

Passend daarbij...

omhoog