Terug

Rosella – de eetbare roos (Rosa-Hybride)

Rosella-  De bloemblaadjes zijn zacht van smaak en smelten als een enigzins zure smaak op de tong (niet in de hand). Rosella voelt zich thuis op een plekje in de woonkamer of op een terrastafel en geeft smaak en kleur aan het leven.  Na 3 - 4 weken kunt u de plant in de kruidentuin , een bloembak  of een bloempot planten.  De kweek van deze plant geschiedt  volgens de methode van de biologische plantenbescherming, is gecertificeerd en wordt gecontroleerd  door de QS-GAP. Een genot dat geen kwaad kan.

 

Gebruik

Gebruikt worden de bloemblaadjes of de volledige bloem. De groene loofbladeren zijn niet eetbaar. Erg makkelijk te bereiden en zeer decoratief als garnering op een salade, een bord of op een dessert. De bloemen van de Rosella zijn ook geschikt voor vele recepten, zoals bijvoorbeeld gekonfijte rozen, Pana Cotta met rozenblaadjes, rozenlikeur, rozenbowl of  rozengelei.

omhoog