Terug

Olifantspoot (Beaucarnea)

De olifantspoot komt oorspronkelijk uit het zuiden van de USA en Mexico. Zij is gemakkelijk te verzorgen en door de attractieve stam en het leuke bladhoofd erg geliefd als kamerplant.

De olifantspoot behoort tot de familie van de Yucca, zij heeft onderaan een ronde gezwollen stam en sierlijke, tot wel een meter lange dicht groeiende overhangende bladeren. In de volksmond wordt de plant ook flessenboom genoemd door de typische knolvormige voet. Een olifantspoot groeit erg langzaam en kan zeer oud worden.

De plant staat het liefst op een lichte standplaats met ’s morgens en ’s avonds zonlicht. Zij wordt matig gegoten, de potgrond is na het gieten licht vochtig. Teveel water heeft als gevolg dat de toppen van de bladeren bruin worden. Stuwvocht moet worden vermeden.

De voedselbehoefte van deze mooie plant is matig tot gering. De olifantspoot wordt slechts tijdens de hoofd groeifase van maart tot september alle 3 tot 4 weken met een vloeibare meststof voor kamerplanten (Baldur-art.nr. 3520) bemest.

omhoog