Terug

Kalanchoë

Een vertegenwoordiger uit de rubriek "klassiekers voor de vensterbank" is zonder twijfel de uit Madagascar afkomstige Kalanchoë blossfeldiana met zijn kleine kelkachtige bloemetjes.

 

Standplaats

De Kalanchoë houdt van een lichte standplaats liefst het hele jaar door. (Bij kamertemperatuur of iets koeler, tussen 15 en 20° C); zonder directe middagzon. De morgen- en avondzon worden verdragen. In de zomer kan hij op een tegen de regen beschutte plek in de tuin of op het balkon staan.

 

Water

Er kan doordringend worden gegoten, dat betekent dat de plant zoveel water krijgt totdat de grond zich volledig heeft volgezogen. Water wat in de onderzetter blijft staan wordt na enige minuten verwijderd. De Kalanchoë verdraagt geen stuwvocht. Voordat opnieuw kan worden gegoten mag de grond dan bijna uitdrogen.

 

Bemesten

Voor het bemesten zijn meststaafjes of vloeibare meststof (maandelijks) geschikt. Ieder in de halve concentratie. Tijdens de winterperiode is bemesten niet nodig.

 

Tip

Om de Kalanchoë weer te laten bloeien, is een korte dag periode gedurende meerdere weken noodzakelijk.

Dit betekent dat de kalanchoe in de winter in een ruimte zonder kunstlicht staat, oftewel bv. met een karton verduistert.

omhoog