Terug

Air So Pure® Calathea

Calathea komt uit het Grieks en betekent „mand“. De indianen vlochten van de lange bladeren van de plant manden die erg mooi moeten zijn geweest want alle soorten hebben prachtig getekende bladeren in verschillen kleuren groen, vaak met een rode onderkant.

De calathea is een echte oerwoudplant en houdt daarom ook niet van direct zonlicht! Het hele jaar door heeft de plant warmte nodig. In de winter niet lager dan 18° C. In de zomer 21° C of meer. Het is raadzaam de pot nooit op een koude vensterbank te zetten. De calathea houdt van luchtvochtigheid. Indien mogelijk de bladeren dagelijks besproeien met regenwater. Regelmatig gieten maar niet teveel. De aarde tussendoor een beetje laten uitdrogen. Tijdens de groeiperiode alle 14 dagen, in de winter één keer per maand bemesten met vloeibare meststof.

 

Veelgestelde vragen - Air So Pure Algemeen
 

Luchtzuiverende werking; Hoe zuiveren Air So Pure planten de lucht? Air So Pure planten zuiveren de lucht, door tijdens hun natuurlijke ademhaling via de huidmondjes in het blad diverse schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Deze stoffen worden vervolgens in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook wordt overdag CO2 omgezet in zuurstof en brengen de planten waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbeterd.

Hoeveel planten optimaal; hoeveel Air So Pure planten moet ik in een kamer zetten, zodat deze optimaal gezond is / de lucht gezuiverd is? Onderzoekers van o.a. NASA raden aan om 15 - 18 planten per 180m3 te plaatsen voor een goede bijdrage aan een gezonder binnenklimaat. Onderzoeken van o.a. NASA en TNO tonen aan dat planten zoals Air So Pure Planten in huis en op de werkplek niet alleen een luchtzuiverende werking hebben, maar ook een positieve invloed hebben op de psyche van de mens.

Buiten; Kan ik Air so Pure planten ook buiten plaatsen? Air So Pure Planten zijn echte kamerplanten. Van oorsprong komen de planten uit Tropisch Azië en Zuid- Amerika en kunnen niet tegen temperaturen onder de 15° C en harde wind. Wij adviseren daarom juist binnen van uw Air So Pure Planten te genieten.

Houdbaarheid; Hoelang blijven de Air So Pure planten houdbaar? Als de Air So Pure planten op de juiste standplaats staan en goede verzorging genieten, kunnen ze jarenlang als luchtzuiverende blikvanger bij u in huis of op kantoor staan.

Giftige planten; Zijn de Air So Pure planten giftig voor mensen en dieren? Air So Pure planten zijn bestemd voor decoratie en niet voor consumptie. Hoewel de verschillende planten op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, raden wij aan bij inwendig gebruik altijd een arts te raadplegen.

Druppels van blad; Mijn Air So Pure plant scheidt druppels af vanaf de punten van de bladeren. Wat kan ik hieraan doen en is dit giftig? Air So Pure planten verdampen het water dat zij met hun wortels opnemen en verbeteren daarmee de luchtvochtigheid. Deze verdamping kan zo hoog zijn, dat er druppels op de bladeren ontstaan. Mogelijk kunt u de plant op een wat koelere standplaats zetten.

omhoog