Terug

Stephanotis

Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar met wasachtige, witte, zeer geurige bloemen van ongeveer 3 cm groot, tot in de late zomermaanden. De taps toelopende bladeren van de Stephanotis zijn donkergroen gekleurd, glanzend en voelen aan als leer. De scheuten moeten worden opgebonden aan een klimhulp.


Standplaats

De Strephanotis houdt van een lichte tot halfschaduwrijk plekje zonder direct zonlicht. Bij direct zonlicht worden de bladeren van de plant aangetast. De Stephanotis gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 22° C. Wanneer de luchtvochtigheid hoog genoeg is,, kan de plant ook bij hogere temperaturen gedijen. De plant is erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. In de winter moet u oppassen dat bij het luchten, de plant niet op de tocht staat.


Water

Tijdens het groeiseizoen heeft de Stephanotis veel behoefte aan water. De kluit moet altijd licht vochtig blijven en mag niet uitdrogen. In de rustperiode moet u de plant weinig water geven. Pas als de kluit droog is kunt u weer water geven.


Verpotten

Indien nodig kunt u de Stephanotis in het begin van de lente verpotten in een grotere pot.


Bemesting

Om de 14 dagen bemesten met een vloeibare meststof. Tijdens de rustperiode heeft de plant geen extra meststof nodig.

Trusted Shops Guarantee