Terug

Puppy Ears

Puupy Ears stamt uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Het is een knol met fluweelachtige, behaarde rechtopstaande stengels. De zilverachtige bladeren zijn sterk behaard en kunnen 15 cm lang worden. De lengte van de steel kan oplopen tot ca. 40 cm en is afhankelijk van de leeftijd en de kweekomstandigheden van de knol. De knol is bruin en in de winter roodbruin. De plant bloeit van maart-april en van juli-augustus met buisvormige vuurrode bloemen.


Standplaats

Licht, bij voldoende ventilatie verdraagt de plant ook direct zonlicht. Eventueel tijdens de middag beschutten tegen de zon.Tijdens de groeiperiode gedijt de plant het beste bij een temperatuur van 19 – 24°C en een hoge luchtvochtigheid. De behaarde bladeren niet met water besproeien, want de opgedroogde waterdruppels veroorzaken vlekken op de bladeren en bloemen. Tijdens de rustperiode in de winter de plant op een plekje zettten met een temperatuur tussen de 8 en 15° C.
 

Water en bemesting

Puppy Ears houdt van kalkvrij water. Tijdens het groeiseizoen regelmatig water geven en goed vochtig houden. Niet direct op de knol gieten, u kunt het beste de plant van onderen watergeven. „Natte voetjes“ moeten worden vermeden en zorg ervoor dat er geen water in de onderzetter blijft staan. Regelmatig een beetje vloeibare meststof toevoegen. Geen water en meststof geven tijdens de rustperiode. Na het ompotten weinig water geven.

Trusted Shops Guarantee