Terug

Kokospalm (Cocos nucifera)

De kokospalm of klapperboom herinnert ons aan verre landen, zomerse temperaturen en tropische stranden. Maar u hoeft hiervoor niet ver weg te reizen. Met een kokospalm als kamerplant kunt u nu ook thuis van de exotische tropen genieten.

De kokospalm heeft het hele jaar door een warm plekje nodig. Ook in de winter mogen de temperaturen niet lager zijn dan 18° C. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, dat betekent dat dagelijks gesproeid moet worden, omdat de bladeren van de plant anders bruine toppen krijgen. Hoewel ze zelf van de zonnige stranden afkomt, geeft ze op onze breedtegraad de voorkeur aan een plaats die meer in de halfschaduw ligt, zonder de felle middagzon.

Van mei tot september rijkelijk gieten – maar niet “verdrinken”. Vanaf oktober wordt iets minder gegoten. Bemesten alle 2 weken in het voorjaar en zomer met een vloeibare meststof voor kamerplanten (Baldur – art.nr. 3520). Verpotten kunt u de plant om de 2 jaar. De halve noot dient daarbij boven de potgrond uit te steken zodat in de pot genoeg plaats is voor de wortels.

omhoog