Terug

Kerstster (Euphorbia pulcherrima)

Kerststerren horen net zoals kerstverlichting en kerstballen bij de kerstdecoratie. De kerstster wordt ook wel kerstroos of poinsettia genoemd en is één van de meest gevraagde kamerplanten.

 

Om de kerstster tot de kerst of tot zelfs na de kerst goed te laten gedijen moet u er rekening mee houden dat de plant zeer gevoelig is voor kou en het niet prettig vindt wanneer hij te veel water krijgt. De kerstster heeft een lichte en warme plek nodig, waarbij de plant niet mag worden blootgesteld aan direct zonlicht en tocht moet worden vermeden. Omdat deze plant zo gevoelig is voor de kou, kunt u de kerstster het beste water op kamertemperatuur geven (alleen met mate). De kerstster laat zijn bladeren vallen wanneer hij last van stuwvocht heeft, daarom is het belangrijk de plant pas water te geven wanneer de aarde bijna droog is.

Korte dagen met weinig licht heeft een kerstster nodig om tot bloei te komen. Planten van het jaar daarvoor moet u daarom een beetje om de tuin leiden, zodat ze voor de kersttijd bloeien. Om korte dagen, dus wenig licht te simuleren moet de kerstster gedurende 6 weken dagelijks twaalf uur in een donkere ruimte staan. Op deze manier krijgt u voor de kersttijd de mooie gekleurde dekbladeren. De naam kerstster komt uit een Mexicaanse legende: een arm meisje, Pepita kon met de kerst geen cadeau voor Jesus kopen en bracht daarom de plant mee naar de kerk, deze bloeiende kerstster zette alle andere dure cadeaus in de schaduw.
 

Trusted Shops Guarantee