Terug

Jatropha podagrica (Flessenplant)

De Jatropha podagrica komt oorspronkelijk uit Centraal-Amerika. Met toenemende leeftijd vormt ze een dikke stam die vaak op de vorm van een fles lijkt, waarmee de plant water kan opslaan. Als kamerplant is ze gemakkelijk te verzorgen en daarom aan te bevelen.


Standplaats

De Jatropha houdt van een zo mogelijk zonnige en lichte standplaats, maar mag op een hele hete dag niet te dicht bij het raam staan. In de zomer kan men ze ook in de tuin planten of op het balkon of terras zetten. Zodra de temperaturen voortdurend tussen de 10-15° C liggen, komt ze terug in huis. In de winter is het voor de Jatropha zelfs bij het lichtste raam meestal te donker. Als het licht te zwak wordt, verliest ze haar bladeren en verdwijnt in de winterrustfase. Ze kan heel goed in de kamer blijven staan en dan ook in de halfschaduw.


Verzorging

Van het voorjaar tot in de herfst matig gieten. Het water wat op het schoteltje komt moet na enkele minuten verwijderd worden want de plant houdt niet van "natte voeten". De aarde moet goed waterdoorlatend zijn. Bemesten hoeft maar af en toe te gebeuren. Alle 3 weken de helft van de aanbevolen meststof is voldoende voor de plant. Als u de plant in het voorjaar verse aarde geeft, hoeft ze in het volgende seizoen helemaal niet te worden bemest.

Trusted Shops Guarantee