Terug

Balkon- en Bloemperk Collectie

‘Balkonbakken’ zaailint

Van deze prachtig bonte mix kunt u in de zomermaanden rijkelijk bloemen verwachten. Vanaf juni tot aan de vorst groeien steeds nieuwe knoppen op. Bedoeld voor zonnige balkons en voor potten op het terras, maar ook geschikt als wegbegeleider in voortuinen en in de rotstuin. Tagetes, afrikaantjes, zilverschildzaad, bruidssluier – deze en ander slechts ca. 30 cm lage zonnekinderen stellen weinig eisen en komen ook met tijdelijke droogte overweg. Daardoor is deze mix bijzonder makkelijk te onderhouden.

Uitzaaiing: Is met de handige zaailint bijzonder makkelijk, want de zaden zijn reeds op de juiste afstand voorgezaaid. Eenvoudig in een ca. 2 cm diepe voor leggen, aangieten, met doorlaatbare aarde bedekken en nogmaals grondig besproeien.

Standplaats: Deze zomerbloemen groeien op elke humeuze bodem in de volle zon of in de halfschaduw.

Tips: De meesten van deze kleurrijke bloemen trekken met veel nectar een stuifmeel attractieve vlinders, bijen, hommels en nuttige zweefvliegen aan

Zaailint ‘Klimmende Tuinen’

Beschutting tegen inkijk en wind met bonte slinger- en klimplanten. Slechts de zaailinten neerleggen, gieten en laten groeien. Eerst door een beschutting tegen inkijk en wind worden tuinen, balkonen, terrassen, muren en vlechtschermen een prettige groene paradijs. Deze mix bevat snelgroeiende klimplanten met een weelderige groei en immens vele bloemen. Klimmende winden, keizerwinden, geurende Oostindische kers, Japanse hopplant, sierpompoenen en geurwikken zijn slechts een paar van de tot aan 2 meter hoge slinger- en klimplanten van deze mix, die vanaf juni tot aan de vorst bloeit. Makkelijker en voordeliger kunt u zo’n weelderige kleurrijke bloemenzee nauwelijks bereiken. In deze zaailint van milieuvriendelijk papier zijn de zaden reeds op de juiste afstand voorgezaaid. Het lastig verspenen of verpoten is dus niet nodig.

Standplaats: Volle zon en een voedselrijke aarde laten de bloemen straks ontbloeien.

Tips: Blomenzaailinten zijn ideaal voor een rustige, snelle groei. Met deze grote verscheidenheid aan soorten kunt u ook voor in de vaas en als decoratie naar hartelust bloemen plukken. Plaats de zaailinten ca. 2 cm diep in een voor, dan aangieten, met aarde bedekken, verder vochtig houden en reeds ontwikkelt zich een indrukwekkende bloemenpracht.

Zaailint ‘Hangende Balkon-Mix’

Een bonte mix van eenjarige zilverschildzaad, edelwikken, Oostindische kers en vele meer.

Verzorging: De uitzaaiing is heel makkelijk! De zaailint in de voorbereide rijen leggen, bevochtigen, met aarde bedekken en aanduwen. Het verspenen is niet nodig, omdat  de zaden reeds op de juiste afstand zijn voorgezaaid. Het papier vergaat in de grond tot humus.

Gebruik: Met deze hangende mix tovert u een veelvoudige en permanente bloemenfleur op uw balkon.

Tip: Bij het uitleggen van de zaailint direct in de bloembak of de pot kunt u met een luchtdoorlatende folie optimale kiemvoorwaarden scheppen.

 

 

Trusted Shops Guarantee