Terug

Ardisia

Deze binnen gecultiveerde , rechtopgroeiende struik kan wel tot 1 meter hoog groeien. De bladeren van de Ardisia worden ca.15 cm lang en hebben een krullige rand met een leerachtige, glanzende donkergroene kleur. In de bladoksels van de plant onstaan de dikke, kleinestervormige, witte (of roserode) bloemen. De bloemen worden vervolgens ca. 1cm. grote, glanzende bessen, die gaandeweg felrood zullen worden. De bessen sieren op deze manier de plant totdat de volgende bloei zich weer aandient.


Standplaats

De Ardisia heeft een lichte plaats nodig, zonder direct zonnenlicht. Een ietwat koelere plaats is bevoordelijk (ideale temperatuur is ca.20° C). Indien de kamertemperatuur toch hoger is, dan moet gelet worden op een goede luchtvochtigheid, zodat de bessen niet vroegtijdig afvallen. De plant kan in een schaal gevuld met water en kiezelstenen staan. Bij hoge temperatuur de plant dagelijks besproeien.

 
Verzoring/ voeding

Zolang de plant groeit moet voldoende water gegeven worden. Tijdens de rustperiode kan , indien bij een normale kamertemperatuur gecultiveerd, de bovenste laag aarde tussentijds opdrogen. Indien de temperatuur onder 16° C daalt, is weinig watergeven gewenst en moeten de tijdsafstanden tussen het watergeven toenemen (totdat uitdrogen van wortel wordt bereikt). Tijdens de bloeitijd moet om de 14 dagen vloeibare voeding gegeven worden.

Trusted Shops Guarantee