Terug

Aechmea „Blue Rain“ (Kokerbromelia)

Onder de bromeliagewassen is zij wel de meest robuuste soort, die ook heel goed tegen droge woonkamerlucht kan

Standplaats

Een voorwaarde voor het goede gedijen van de Aechmea in de woonkamer zijn de groeiomstandigheden zoals in haar thuisland, het oerwoud van Brazilië. Dat betekent: het hele jaar door een gelijkmatige warmte. Vermijd te sterke temperatuurschommelingen en ze heeft een lichte plaats nodig maar niet in de felle zon.

Onderhoud

Neem voor het gieten kamerwarm, zacht water, in de zomer meer dan in de winter. De grond mag echter nooit nat zijn. In de zomer kan in de trechter worden gegoten. Tijdens de groeiperiode van april tot augustus wekelijks een beetje vloeibare meststof toevoegen.

Als de bloemen van de Aechmea langzaam vergaan (dat duurt enkele maanden) ontstaan aan de voet van de moederplant, nieuwe, complete rozetjes. Ze kunnen eraf gehaald worden als ze minstens half zo groot dan de moederplant zijn. Deze worden extra geplant. Tot de eerste bloei duurt het dan ca. 2 jaar.

Tip

Als de plant wel groeit, maar niet in bloei will komen, kan de pot samen met een paar rijpe appels enkele dagen in een plastic zak worden gestopt. Het door de appels geproduceerde etyleengas wekt de bloei op.

Trusted Shops Guarantee