Terug

Achimenes (Weduwetranen)

De Achimenes is een zomerplant. De mooie bloeiende plant heeft klok- of trechtervormige langgerekte bloemen. In de winter, tijdens de rustperiode, verliest hij zijn blad. De Latijnse naam betekent zo veel als: verdraagt geen koude. Het is daarom belangrijk de plant altijd gelijkmatig warm te houden. Ook als deze in de winter al zijn bladeren verliest.

Onderhoud & Standplaats

Zet een Achimenes nooit bij een raam op het zuiden. De felle zon verdraagt hij niet. Een licht raam op het oosten of westen, is precies de goede standplaats. Tijdens de groeiperiode zijn de gebruikelijke kamertemperaturen precies goed. Ook tijdens de rustperiode in de winter heeft de plant warmte nodig, ook als de plant geen bladeren heeft. Hooguit twee tot drie graden koeler mag het zijn.

De hele zomer moet gelijkmatig gegoten worden, zo mogelijk met kamerwarm, kalkvrij water. Ongeveer alle veertien dagen moet bij het water een vloeibare meststof voor kamerplanten aan het gietwater worden toegevoegd. In de herfst/winter beginnen de takken geel te worden, deze worden pas afgeknipt als ze verdroogd zijn. Tot het moment dat de plant in het voorjaar opnieuw uitloopt, kan de pot donker, bij een temperatuur tussen 10 en 15° C staan. Gedurende deze periode heeft de achimenes slechts één keer per maand een beetje water nodig. In februari wordt dan de oude potgrond verwijderd en wordt hij geheel nieuw opgepot. Bedek de wortelstokken ongeveer 2 cm hoog met potgrond. Begin te gieten, langzaamaan steeds meer) en na 6 weken wordt ook weer bemest.

Trusted Shops Guarantee