Terug

Sanseveria: robuuste woestijnschoonheid

De sansevieria komt oorspronkelijk uit Afrika, Zuid-Azië en de arabische schiereilanden. Daar kan ze erg goed tegen de droogte. Oorspronkelijk heeft men van de taaie plantenvezels van de sanseveria pezen gemaakt voor een jachtboog. De plant is ook bekend onder de naam vrouwentong vanwege de scherpte van het blad. Deze plant werd reeds in de 18e eeuw naar Europa ingevoerd.

De sansevieria geldt als bijna onverwoestbaar. De overlevens kunstenares vraagt weinig verzorging en is indrukwekkend als decoratieve blikvanger. Jarenlang goldt de plant als ouderwets, maar vandaag de dag is ze weer erg geliefd. De robuuste plant kan prachtige accenten zetten in de woonkamer.

 

Weinig water en schaduw geen probleem

Ze verdraagt zonnige plaatsen of plaatsen in de halfschaduw. Water hoeft de plant maar alle 2 tot 3 weken te krijgen. Daardoor geldt ze als één van de meest robuuste kamerplanten.

 

De sansevieria verbetert de binnentemperatuur

Bij de sansevieria is het erg belangrijk dat ze in een mooie sierpot staat wat past bij de ambiance van de woonruimte waarin de plant staat. Zo komt ze bijzonder goed tot haar recht. Een verder voordeel van de plant is dat haar grote bladeren het zuurstofgehalte in de lucht verbeteren en door haar aandeel aan de luchtvochtigheid het binnenklimaat.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee