Terug

Klimop (Hedera Helix)

De klimop is waarlijk een goddelijke plant. In het oude Egypte was de klimop Osiris, de god van de vruchtbaarheid en heerser van het dodenrijk, gewijd. In de Griekse en Romeinse mythologie was de klimop naast de wijnrank een attribuut van de wijngoden Dionysos en Bacchus.

De klimop wordt in veel verschillende soorten aangeboden. Zo is er een klimop met groene of bonte bladeren. Bovendien kan de klimop niet alleen klimmen maar ook hangen.

Direct zonlicht verdraagt de klimop niet. Kies een lichte tot halfschaduwachtige standplaats. De klimop kan het hele jaar door zonder problemen in huis bij kamertemperatuur worden gehouden.

Om de klimop te gieten is het het beste lauwwarm water te gebruiken. De plant steeds licht vochtig houden, waarbij het gieten in de wintermaanden gereduceerd kan worden. Gedurende de maanden maart tot augustus kan bij het gietwater één keer per week vloeibare meststof (Baldur – art.nr. 3520) worden toegevoegd. Bovendien is het raadzaam de klimop één keer per week te sproeien of af te douchen.

Trusted Shops Guarantee