Terug

Zwarte BIO Popcorn Mais

Zelfs de oude indianen hielden van popcorn: bij uitgravingen werden mindestens 4.000 jaar oude gepofte maiskorrels gevonden. Maar pas toen de populariteit van de bioscopen toenam in de jaren 30 werd het wereldwijd een geliefde snack. De maissoort Negro Cine is laaggroeiend en heeft een nootachtige smaak. Bovendien is ze met haar donkerblauwe tot zwarte kolven een echte blikvanger. Voor een volle schaal met popcorn is het raadzaam direct meerdere maisplanten dicht bij elkaar te planten. Zo bestuiven ze elkaar.

Gebruik

De kolven van deze maissoort variëren van donkerblauw tot grijszwart en hebben een zilverachtige glans. Zijn daarom ook gedroogd als decoratie prachtig om te zien. De korrels zijn uitstekend geschikt om er popcorn van te maken omdat deze hele goede pofeigenschappen hebben.

Onderhoud

De eenjarige popcorn mais geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke warme standplaats. Ze kan ook heel goed in een kuip of pot op het terras of balkon worden gekweekt, maar natuurlijk ook in de tuin. Ze wordt ca. 100-120 cm hoog. Omdat maisplanten windbestuivers zijn, is het raadzaam direct meerdere planten naast elkaar te zetten, zodat u een hoge oogst krijgt. Per plant krijgt u op deze manier ca. 5 kolven, die erg gezond en robuust zijn.

omhoog
Trusted Shops Guarantee