Terug

Wilde kruidenmix verzorging

Wilde kruiden zijn niet alleen erg gezond, omdat ze een prima bron voor secundaire plantenstoffen zijn, maar ze zorgen bovendien nog voor een afwisselende en kruidige smaak – of dit nu in smoothies, salades, soepen, groene pesto of thee is. Wilde kruiden kunnen ook goed gegaard worden, als vulling of in kruidenboter verwerkt worden. De lijst van mogelijkheden lijkt oneindig, net als hun geneeskundige werking.

 

Verzorging

De smalle weegbree, zuring en andere kunnen uitstekend zonder onderhoud van mensen gedijen, want ze zijn extreme kunstenaars in het overleven. In een pot of in de tuin moeten ze op een zonnige tot halfschaduwrijke plaats en zo mogelijk koel geplant worden. Vorst of “natte voeten” verdragen de kruiden hier echter niet zo goed. Omdat de meeste wilde kruiden éénjarig zijn, is het invriezen na de oogst een goed alternatief tegenover het genieten van verse kruiden.

 

Gebruik

Door hun intensieve aroma zijn wilde kruiden heel veelzijdig. Of ze nu als thee, als pittige pesto of als smakelijke bijlage bij groente worden gebruikt. Wilde kruiden zijn vrijwel onmisbaar in de keuken. Naast klassieke salades van wilde kruiden, bijlage bij de soep of als gedroogde kruidenmix, kunnen kruiden ook gegaard worden. Zo passen ze uitstekend bij groente als bv. spinazie en ook elk ei gerecht is een bijzonder genot met wilde kruiden. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee