Terug

Wasabi (Wasabi japonica)

Uit de wortels van de Wasabi plant wordt een intensieve, scherpe, groene Wasabipasta gemaakt, die Sushi gerechten een interessante smaak geven. Echte Wasabi is niet alleen scherp, maar het is ook een smaaksensatie. De scherpte verdampt sneller als in bijvoorbeeld de Mierikswortel en de smaak heeft een lichte zoete noot.


Gebruik

Normaal gesproken wordt de wortel van de Wasabi gebruikt (oogst vanaf juni), om de beroemde Wasabi pasta te maken. Maar ook de blaadjes (oogsten het hele jaar door) en de steeltjes hebben een aangenaam aroma en smaken erg lekker in salades. In Japan wordt deze specerij ook vers gebruikt, maar buiten Japan is Wasabi alleen verkrijgbaar als gedroogd poeder of als een groene pasta. In Japan gebruikt men verse Wasabi bladeren als garnering. Recept: Wasabi Mayonaise: 250 ml mayonaise van een goede kwaliteit, 1 eetlepel Dijon mosterd, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper, 1 eetlepel geraspte Wasabi wortel of 6-7 fijngesneden Wasabi blaadjes. Alle ingrediënten voor het opdienen goed door elkaar roeren.
 


Standplaats en verzorging

Afhankelijk van de omstandigheden en met voldoende bescherming is Wasabi winterhard. Het is aan te bevelen de plant in een bloempot te planten en in de winter naar binnen te halen. Een schaduwrijk of half schaduwrijk plekje is het beste geschikt. De aarde moet vochtig gehouden worden. Wasabi heeft erg veel water nodig. Tijdens de rustfase is het echter niet nodig veel water te geven. De aarde 2-3 dagen goed laten drogen, daarna 2-3 glazen water geven, vermijd overtollig water, maar ervoor zorgen dat water tot onderaan de wortels komt.

omhoog
Trusted Shops Guarantee