Terug

Vanille basilicum (Ocimum americanum basilicum)

De vanille basilicum is een heel bijzonder basilicum. Het heeft niet alleen een betoverend kruidige vanille aroma in smaak, maar ook prachtige purperkleurige eetbare bloemen. Deze zijn relatief klein, maar heerlijk in smaak! Het uitzonderlijke aroma van het vanille basilicum is ideaal voor het kruiden van mediterrane gerechten, maar ook voor zoete toetjes, jams en compotes.

Gebruik

De jonge bladeren en topscheuten met hun milde vanille aroma kunnen vers worden gebruikt om mediterrane gerechten, desserts, kruidensauzen, marinades, dressings, dips en salades te kruiden. Maar ook de purperkleurige bloemen zijn eetbaar en een echte genot.

Verzorging

Het vanille-basilicum houdt van een warme en zonnige standplaats en een verse bodem. Het komt niet goed overweg met stuwvocht en temperaturen onder 10°C. Het wordt 20 tot 40 cm hoog en bloeit van juni tot september. Het verwijderen van de bloemen verhoogt de bladopbrengst. Vanille-basilicum is eenjarig en niet winterhard. Vanaf herfst kan het op een zonnige vensterbank worden geplaatst.

 

omhoog
Trusted Shops Guarantee