Terug

Thai Basilicum verzorgen

De Thai Basilicum is een robuuste tuinbasilicum en zeer geschikt voor een bloembak of een pot met verschillende planten op het terras. Het is niet zo gevoelig als het basilicum met de zachte bladeren van de supermarkt. Vanzelfsprekend kan het ook in het huis op de vensterbank in de keuken staan. De exotische smaak varieert tussen koriander en basilicum.

Verzorging

Thai basilicum is meerjarig, maar moet in het huis worden overwintert. Het is een makkelijk te onderhouden terrasplant. Vanaf juli ontwikkelt het paarse bloempjes. Thai basilicum heeft een zonnige standplaats en elke 3 weken een biologische meststof nodig. Bij het oogsten kunt u de bladstelen ten minste 3-4 cm boven de grond afsnijden. Daardoor ontwikkelt het nieuwe zijscheuten en groeit ruig. Wij adviseren de plant elke 3 weken met een vloeibare biologische meststof te gieten.

Gebruik

Deze kruid is een onontbeerlijke bestanddeel in de Vietnameze en Thaise keuken. Het aroma geeft de vlees- en kipgerechten een echte smaak.


Recept Chili-Thai saus: 1 chilipeper zacht koken en samen met 15 blaadjes van de Thai basilicum in een blender pureren. 1 kuipje room, 1 kuipje zure room toevoegen. Met zout, peper, olie, azijn en knoflook op smaak brengen. Als het te scherp is, kan met gepureerde tomaten de scherpte worden verminderd.

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee