Terug

Snack-Chili

Grote, rode en rechtopstaande vruchten karakteriseren de snack-chili. Ze zijn optisch een echte blikvanger. Elke plant produceert 5-8 middelscherpe vruchten. Ze rijpen van lichtgeel naar rood. Alleen de rode vruchten zijn rijp voor de oogst. Spijzen, die met de snack-chili worden gekruid smaken gewoonweg beter.

Verzorging

Snack-chili planten zijn eenjarig. Maar met een beetje tuinhandigheid is het mogelijk om de planten in het huis bij ongeveer 15° C te laten overwinteren. In april / mei verschijnen er kleine witte bloempjes waaruit zelfstandig nieuwe chilipepers kunnen opgroeien. Snack-chili planten hebben vele voedingsstoffen nodig. Het is raadzaam deze van april tot september elke 3 weken met een vloeibare meststof te gieten. In de winter is het voldoende elke 6-8 weken te bemesten.

Gebruik

Let op als u de scherpe snack-chilipepers bij het koken gebruikt. Deze zijn minder scherp, wanneer u de dunne binnenwanden van de peultjes alsook de zaden verwijdert. Hier wordt de capsaïcine geconcentreerd en blijft ook na het koken of invriezen bewaard.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee