Terug

Slangenlook 'Curly Garlic' - Allium sativum var. ophioscorodon

De slangenlook wordt ook rocambole knoflook genoemd. De dunne, lokkige, stralend groene stengels van het slangenlook Curly Garlic kruiden uw gerechten met de onmiskenbare knoflooksmaak, die echter milder en zoeter is dan bij knoflookteentjes. De smaak kan vergeleken worden met bieslook of lente-ui, maar dan met een licht knoflookaroma. In plaats van bloemen draagt ze broedbolletjes op haar spiraalvormige bloemstengels. 

 

Verzorging:

Ze heeft een zonnige, warme standplaats nodig met een losse, doorlatende bodem, zodat geen ophopend vocht kan ontstaan. De behoefte aan water van de meerjarige, winterharde en onderhoudsvriendelijke planten is zeer gering. Bij het gieten mogen de bladeren niet nat worden. Vanaf maart kan met een organische meststof bemest worden. 

 

Oogst en Gebruik:

In de keuken kan men zowel de kleine broedbolletjes aan de toppen van de bloemstengels, als ook de ietwat dikkere knollen in de grond en zelfs de jonge blaadjes gebruiken. De bladeren oogst men vers van de plant. Het beste is slechts een paar blaadjes te oogsten, zodat het slangenlook verder kan groeien. De stengels worden voor de bloei geoogst en rauw of gekookt, geheel of gehakt gegeten. In de zomer, als het blad verwelkt, kunnen ook de knollen geoogst worden. Ze zijn klein en niet zo intensief van smaak, maar wel eetbaar en smakelijk. Ze kunnen gekookt, gebraden en ook rauw gebruikt worden. Ze moeten koel en luchtig bewaard worden, maar niet in de koelkast. Slangenlook Curly Garlic smaakt als pesto of kruidenboter, in roerei, kwark, op brood als dip, als dressing voor salades of gegrild. 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee