Terug

Eetbare Rozenblaadjes "Rosella" Verzorging (Roze Hybride)

Rosella is een noviteit op het gebied van rozenveredeling. Ze groeit van nature compact en wordt in de volle grond pas ongeveer 30-40 cm hoog. De bloemen zijn eetbaar en hebben een open vorm, vergelijkbaar met wilde rozen. De rozenblaadjes zijn delicaat op de tong en smelten in een licht bitter aroma. Rosella staat graag een paar weken in de kamer of op de terrastafel en brengt smaak en kleur tot leven. Na 3-4 weken verheugt ze zich op een vrij plaatsje in het kruidenbed, in de bloembak of in de pot. De teelt van deze eetbare plant vindt plaats volgens de methoden van biologische gewasbescherming en is gecertificeerd en gecontroleerd volgens de voedselstandaard QS-GAP. U kunt er zeker van zijn dat u veilig kunt genieten.

 

Zorg:

Ze kan 3-4 weken in de pot gedijen en moet gedurende deze tijd gelijkmatig vochtig worden gehouden. Als het te droog is, krijgt ze gele bladeren. Plant ze vervolgens uit op een gedeeltelijk schaduwrijke plaats. Voorzie de grond vooraf van wat hoornkrullen of een andere langdurige meststof. Ze is meerjarig en winterhard.

 

Gebruik:

De afzonderlijke bloembladen of de hele bloem worden gebruikt. De bladeren zijn niet eetbaar. De bloemblaadjes zijn heel makkelijk te bereiden en zeer decoratief als garnering op een frisse zomerse salade, op een bord of bij een dessert. De bloemen van de Rosella zijn ook geschikt voor tal van recepten zoals gekonfijte rozen, panna cotta met rozenblaadjes, rozenlikeur of -punch en rozengelei.

Trusted Shops Guarantee