Terug

Recept voor Ratatouille

Ingrediënten


1 kleine aubergine
3 kleine courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
4 rijpe tomaten
10 basilicumblaadjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
olijfolie
Zout en peper
 


Bereiden

Van de courgette, tomaten, paprika en aubergine de harde stukjes rond het kroontje eruit snijden.
Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze fijn.
Bij de tomaten en paprika's de zaden en de huid verwijderen. Het sap van de tomaten boven een zeef opvangen.
De groenten in dunne plakjes of blokjes snijden en 2 minuten in zout water blancheren, spoel de groente af onder de koude kraan en ze laat uitlekken, daarna met keukenpapier droog deppen, zo blijft de groente lekker knapperig, neemt minder vet op, de toebereidingstijd wordt gereduceerd en de knoflook en sjalotten zijn niet zo overheersend. De geblancheerde groenten, knoflook en sjalotten in een pan met olijfolie gedurende ongeveer 2 minuten omscheppen, het tomatensap toevoegen en laten inkoken. De basilicumblaadjes grof hakken en op het laatste moment toevoegen, op smaak brengen met peper en zout.

Passend daarbij...

Geënte Paprika 'Jericho' F1
Geënte Paprika 'Jericho' F12 planten
€ 8,99
BIO-Tomaat 'Prévia' F1
BIO-Tomaat 'Prévia' F12 planten
€ 8,99
omhoog