Terug

Pluksla

De pluksla is een nieuwe kweek en ontwikkelt geen gesloten krop. Er worden enkele weken alleen de buitenste, volrijpe bladeren geplukt. Daardoor vormt de plant een kleine stengeltje op wiens top permanent nieuwe bladeren opgroeien. Bij de oogst is het belangrijk de hartbladeren te laten staan, zodat zich nieuwe bladeren kunnen ontwikkelen. Al bij erg jonge planten kunnen de eerste bladeren worden gesneden. De pluksla kunt u heel goed in een pot voor het keukenraam plaatsen en dan steeds verse slabladeren oogsten. Pluksla is ook geschikt om in potten, balkonbakken of in het kruidenperk te worden geplant.

Gebruik

Pluksla levert voortdurend verse slablaadjes om hiermee borden te garneren. Natuurlijk kan de pluklsa ook in het perk worden geplant en voor de oogst volledig worden afgesneden. U kunt de sla dan met verse kruiden verfijnen.

Recept

Marinade voor pluksla: Met goede plantenolie, wijnazijn, een snufje zout, peper en wat knoflook gras een marinade toebereiden. U kunt dan nog zoete of zure room bijmengen (maar niet noodzakelijkerwijs). Eerst vlak voor het serveren de saus over de pluksla geven.

Standplaats/Verzorging

De pluksla kan in een pot op de vensterbank voortgroeien. Regelmatig gieten. Na 6 weken een vloeibare biologische meststof gebruiken. Pluksla geeft de voorkeur aan een halfschaduwrijke standplaats.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee