Terug

Paddestoelplant (Rungia Klossii)

De paddestoelplant is onstaan in de hooglanden van Papoea Nieuw-Guinea. De paddestoelplant smaakt net zo als champignons. Of u het nu in een salade of in een soep toevoegt, de paddestoelplant geeft aan uw gerechten een bijzonder smaak en voor de calorieën hoeft u niet bang te zijn.Verzorging

De paddestoelplant voelt zich in een humusrijke, vochtige bodem goed thuis. Hij geeft de voorkeur aan een zonnig, deels schaduwrijk plekje. Zodra u gaat oogsten mag u de scheuten afsnijden tot 20 cm boven de grond, daardoor krijgt de plant de mogelijkheid om weer snel aan te groeien. Om de 2 a 3 weken een vloeibare meststof toevoegen. De paddestoelplant is niet winterhard, maar wanneer u de plant in de vensterbank zet, kunt u ook in de winter oogsten. Bij gebrek aan ruimte kan de plant ook in de kelder overwinteren, echter bij een temperatuur lager dan 12 ° C groeit de plant niet meer verder.
 

Gebruik

Bijzonder populair is het gebruik van de verse paddestoelplant als garnering in salades of als garnituur op een heerlijk belegd broodje. Verder kan men de vlezige bladeren ook net zoals spinazie verwerken of aan een soepje toevoegen. De paddestoelensmaak versterkt zich zodra het wordt gekookt, daarom is het aan te bevelen de bladeren eerst op het einde van het kookproces toe te voegen.

omhoog