Terug

Pesto Collectie

Struikbasilicum (ocimum kiliman x basilicum)

Eén van de weinige zeer robuuste basilicum soorten die in de zomer buiten kan staan en jaren lang kan worden gekweekt. De plant groeit zeer snel en kan goed in model worden gehouden als struik of als hoogstam. Vlinders worden aangetrokken door de talrijke blauwpaaarse bloemen. De geur van de bladeren wordt niet beïnvloed door de bloei.
 

Gebruik

• Bij het koken van gerechten, de verse basilikum pas op het laatste moment toevoegen, anders verliest de baslicum zijn smaak.
• De bloemen en bladeren kunt u gebruiken voor gerechten met vis, vlees, bonen, groenten, aardappels, linzen, en ook voor in salades, soep, tomatensaus en voorafjes.
• De donkergroene bladeren zijn een decoratief contrast met de witte mozzarella.
• Recept: basilicum-pesto: 30 gr. Pijnboompitten, 2 bosjes basilicum, 3 stengels wilde knoflook, 40 gr. geraspte parmezaanse kaas, 100 ml. olijfolie en 1 scheutje citroensap – In een droge koekepan de pijnboompitten goudbruin roosteren. De blaadjes van de bosjes basilicum plukken en grof hakken. De wilde knoflook klein snijden. De vers geraspte parmezaanse kaas, pijnboompitten, gehakte basilicum,, wilde knoflook en olijfolie in een beker pureren. Met peper, zout en citroensap op smaak brengen

 

Verzorging

Struikbasilicum benodigt een warme, humusrijke, losse, zandige bodem en voldoende vochtigheid. Om de 4- 6 weken vloeibare meststof of bemestingkorrels toevoegen.

 

Wilde Knoflook (Tulbaghia violacea)

Eeen knoflooksmaak zonder een onaangename geur! De wilde knoflook maakt dit mogelijk. Net als knoflook erg gezond en onweerstaanbaar lekker. Het zorgt voor pittige smaak bij vlees- en pastagerechten, sauzen en pesto´s. of fijn gesneden te gebruiken als bieslook.

 

Gebruik

• Oogsten is het hele jaar door mogelijk.
• Bij invriezen: de halmen klein snijden in een diepvrieszakje verpakken en in de vriezer leggen. Wanneer u wat nodig heeft met een mespuntje een beetje afraspen.
• Recept: wilde knoflookolie: 150 gr. wilde knoflook fijn gehakt in 0,75 liter olijfolie inmaken, uitstekend geschikt voor bakken en braden.
 

Verzorging

Wilde Knoflook is een vaste plant, maar niet winterhard. In de winter op de vensterbank en zomers op het terras of balkon. Groeit op zonnige en schaduwrijke plekjes.

Passend daarbij...

Kruidenplant 'Knoflookkruid'
Kruidenplant 'Knoflookkruid'2 planten
€ 6,40
omhoog
Trusted Shops Guarantee